perasaan aku sekarang

p/s: saya baru beli modem dial up. ini post pertama dengan modem baru. ceh

nearly one month i’ve been homed. lonely, passive and moneyless. daily routine repeated its drafted schedule days after days and i have no idea how to change it into something better. wake up late , digging frigde for food, turning the washing mashine dials, brooming and vacumming out dust from carpets, and went to market to get supplies. i think i am a housewife now, but unpay. and most of the my afternoon and evening was filled by running errands for my mom. life seems to be a little bit empty. no feeling, no happy, no stress, nono~ haha

erm entahlah. aku pun tak tau ape perasaan aku sekarang. yang pasti, bosan, penat dan sakit.bosan kerana duduk dirumah tanpa aktiviti2 yang biasa aku lakukan, plus tiada berkawan juga. penat kerana hari2 aku berkerja menjadi buruh kasar, penat memikirkan masa depan dan penat berharap itu dan ini. sakit (read:sick) dengan suasana dan cara hidup di jerantut. internet perlu ke cc yang komputernye dodgy dan selalu penuh. post office punya lah besar, tapi kaunter ade 2 yang bukak dan beratus orang yang beratur dan separuh darinya pendatang asing yang baunya dibenci betul oleh payeh. mentality orang jerantut masih belum berubah, dan aku sakit betul dengan cara hidup sebegini. jari aku juga sick (baca: sakit) sebab selalu pecah dan kering.

sekarang ni yang aku tau aku nak bekerja. bekerja dengan mama kadang kala best, kadang kala bosan, dan gaji tidak tetap. tapi rugi juga kemahiran yang aku tuntut 5 tahun di uni kalau akhirnya aku kerja menaip, menghantar barangan dan menyidai baju. i need a job that can polish up my skills and ability. aku doakan diri aku cepat dapat kerja. sudah bosan betul…

p/s lagi: aku mahu kembali ke arena mengarut di blog ini. sila ambil perhatian kepada peminat2 blog aku. huaahhaa

6 responses to this post.

  1. ada peminat???

    meh2 turun KL….byk kerja2 cacai bley dibuat…ol town white cofee cam perlukan org /:)

    Reply

  2. gne broadband ler lajuuuuu..ngeh ngeh

    ko g mintak jadi cikgu ganti kt sek2 area umah ko..

    or ko bukak tuisyen ke..

    or tanam sayuran2 ke..

    or g mintak keje sampingan kt pejabat/pasaraya..

    it’s up to you.. better doing something rather that waiting with hope~

    Reply

  3. Posted by cham on February 11, 2009 at 9:05 pm

    la asal gune dial up. dial up lagi mahal dr broadband laaaaaa.. emie yg garang ajo tusyen. Ko ajo la jugak

    Reply

  4. Posted by emieakmal on February 16, 2009 at 10:46 pm

    1. aku ta garang ek..
    2. cikgu tusyen berjaye (since anak murid aku lg phm ak ajar dr cikgu dia kn~)
    3.ajar la pam..senang je..ko suh dak tu bli buku latihan pastu ko suh dia wt..hahaha

    Reply

  5. Posted by ItaAthirah on February 23, 2009 at 2:56 am

    peraasan kau skrg..same dgn perasaan aku skrg..haha..

    nk keje jugak!
    dh bleh terima zakat dh aku nih.. sbb dh miskin sgt dh..😛

    Reply

  6. Posted by perpaipang on March 16, 2009 at 12:57 am

    Hmmmmm..keje jgn x keje..wakaka layan beb

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: