kopi pekat di kampung bali

petang tadi, saya, payeh dan man pegi ronda-ronda. kami mahu pegi minum-minum. mula-mula kami rancang nak minum kat pekan tronoh, tapi takde kedai yang best. pusing punya pusing, kami mati idea. lalu saya ajak man pegi pusing kat kampung bali. kot-kot boleh jumpa goreng pisang. jalan punya jalan, kami jumpa satu kedai cina. ada aka pakai tudung meniaga nasik lemak depan kedai tu. kami singgah lah. kedai cina tu ala-ala kopitiam la. korang tau kopitiam kan? kalau tak tau, pegi tanye mak korang. lepas duduk, kami trus order kopi o ais, ngan kopi panas 2. hujan mase tu. lepas kopi sampai, kami terus hirup.

peerrrgggghhhhhhhhhhhhhhhh mmmmaaannnntttaaappppp ggggllleeee!!!!!

melekat habis. gigi man sampai kaler coklat sebab kawwww gle kopi die. sedap nak mampus. kami berbual-bual sambil ambil gambar anak-anak cina tu. akak cina tu friendly gak. kami minum dengan seronok. lepas tu kami pulang lah dengan hati yang seronok, sebab dapat pengalaman baru dan minum kopi yang mantapppp….

s1056839_2

inilah kopi yang saya kate sedapppp tu..perghh..nyonya cina tu mmg hebat gle bancuh kopi..tapi die kuat jerit-jerit kat cucu-cucu dia yang berlari-lari satu kedai

s1056824_21

anak akak cina yang tuan punya kedai tu. comel and friendly gle. sekali tarik je nk ambik gambar, terus die rangkul tangan saya and letak kepala atas bahu saya. seronok sangat main ngn budak-budak. oh kamu rasa siapa lagi comel, saya or budak cina tu?😀

p/s: to akak kedai tu: shey shey, emm koi aa..

3 responses to this post.

  1. Posted by fareezyusoff on November 25, 2008 at 8:44 pm

    that leng chai tinggal ko 4 tiang sebab ko muke budak-budak.tapi dia baru kecik, if dia besar, you got no chance!!

    Reply

  2. hurmmm….learning from reez to become a pedo ka??

    /me away larikan diri

    =p

    Reply

  3. rangkul2 neh kalo google laen yg jumpenye~ hehe

    slamt tanam anggur.. jgn tanam lama2..nnti bley wat wine~

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: