aku gemuk

lately, orang selalu cakap aku gemuk. ada yang lain kata aku tembam dan bulat. yang lain pulak cakap aku nampak berisi. dan yang lain nya kutuk aku simpan tayar spare kat pinggang. aku pun tak tahu nk cakap ape bila orang gelar aku cmtu. susah aku nk terima sebab aku rasa aku tak gemuk. tapi bila dah ramai sangat orang cakap cmtu, goyang jugaklah pendirian aku.

mungkinkah juga aku gemuk? aaaaaa tidakkkk

belek-belek depan cermin, memang nmpk aku tembam sedikit, tapi takda lah bulat. aku rasa aku sedikit berisi sebab berat dh bertambah 2 kilo dalam 2 minggu lepas, tapi tak nampak pon dimana aku simpan tayar spare tu.

ahh aku konfius. aku rasa nk makan dan makan dan makan, tapi takut jugak kalau gemuk betul-betul. tak larat aku nk bayangkan kalau aku gemuk macam aflin shauki. macam mana lah rupa aku. tapi aku nak makan banyak juga. dan aku sedikit malas bersukan. aduh rasa macam betul-betul gemuk pulak.

aku berkira-kira dan berfikir……………..dan dapat satu jalan penyelesaian

baru aku sedar, aku cuma “gemuk” bila maryam tegur cakap “awak nampak tembam/berisi/gemuk”. kalau dia tak cakap apa-apa, maknanya aku masih kurus dan katang. orang lain nk kutuk aku gemuk ke, tembam ke, bulat ke, lantak korang lah. selagi maryam tak cakap aku gemuk, aku masih kurus.

pagi tadi aku tanya dia, dan die ckp “eh sama je sy tengok awak. tak nampak pon berubah. orang lain saje je nk main-main kot cakap awak gemuk”. see, aku siap tanya lagi dan dia cakap tak~ wekk~ haha

so, kesimpulan nya, aku masih slimmmmm~ yeayyyyyyyyy

p/s: maryam, saya masih kurus kan? and akan mantain kurus selagi awak tak cakap saya gemukšŸ˜€

4 responses to this post.

  1. maryam berkate utk menyedapkan hati awak..
    tp siyesly apam, ko nmpk berisi..aku prasan tym kat mapley td..tp wat dunno jek..

    Reply

  2. Posted by nirzan on November 9, 2008 at 12:16 am

    tidak. aku tak percaya. kau tipu. saje nk kene kan aku la tu

    Reply

  3. psl maryam aku tipu..aku ngaku..tp psl kat mpley mmg nmpk ko berisi dow..nih siyes xtipu..tp btul ar aku ckp nih..ke aku salah pandang..masingĀ² ade pndapat masingĀ²..

    Reply

    • Posted by niknok on June 12, 2009 at 11:04 pm

      kalau orang cakap kau gemuk,maknanya betul la kau gemuk,so kau kena diet la lau maryam nak tackle kau…………

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: